CE FACI ÎN MOD INTENȚIONAT

Știi genul acela de momente când și te bucuri și plângi?

În urmă cu 2 ani, mi s-a adresat întrebarea CE FACI ÎN MOD INTENȚIONAT PENTRU CREȘTEREA TA PERSONALĂ? BUM! Deci trebuie să fac ceva?! 

Nu numai că am dat-o din colț în colț pentru că nu aveam un răspuns afirmativ, dar nici măcar nu mă gândisem până atunci că ar fi necesar să am un plan concret prin care să devin o persoană mai bună. A fost genul acela de moment în care simți lucruri contradictorii. Pe de-o parte, rușine pentru că nu aveam un plan și lăsasem lucrurile la voia întâmplării. Am presupus că mă voi dezvolta în mod automat. Pe de altă parte, bucuria unei conștientizări noi, a unui punct de cotitură care mi-a schimbat radical viața.

Scriu aceste rânduri pentru că eu am experimentat în viata mea personală dar și profesională beneficiile de a avea un plan de acțiune concretă. Și nu pot să nu dau mai departe ceea ce în viața mea a produs schimbări și creștere la care nici nu mă puteam gândi la acel moment. Consider că e important să înțelegem că e nevoie să acoperim breșa dintre ceea CE ȘTIM și ceea CE FACEM. Și să trecem la acțiune intenționată! 

Dacă ar fi să răspunzi tu la această întrebare: „Ce faci ÎN MOD INTENȚIONAT pentru creșterea ta personală?”, ce ai răspunde? Care e planul tău?

Cu siguranță ȘTII că cea mai mare prăpastie din lumea aceasta este cea dintre CUNOȘTINȚE și FAPTE. Și eu știam, dar nu făceam nimic. Așteptam ca lucrurile să se întâmple de la sine. Dacă ne gândim mai bine, de fapt, prin asta, eu NU îmi asumam RESPONSABILITATEA a cine sunt eu și cine devin eu.

Iti multumesc lui Dumnezeu că am realizat că cea mai MARE NEVOIE a mea este de a trece de la A ȘTI la A FACE, de la BUNELE INTENȚII la ACȚIUNILE INTENȚIONATE.

Ceea ce știm NU ne va schimba viața! NU ne va realiza visurile și chemarea! Informația are putere în momentul în care o punem în practică.

Doar ceea ce FACEM CU CEEA CE ȘTIM ne va ajuta să devenim ceea ce ne dorim, să obținem ceea ce vrem, să trăim acea viață împlinită și semnificativă la care aspirăm. 

Zilnic văd oameni cu resurse nelimitate, cu potențial nemărginit, cu visuri mărețe și dorință de a-și trăi chemarea și menirea și care amână, nu știu de UNDE și CUM să înceapă, și apoi renunță. Și e trist. Și știu asta pentru că și eu m-am învârtit în acest cerc vicios. Și de fiecare dată sfârșeam prin a amâna pentru că îmi lipsea claritatea, nu știam de unde și cum să încep și ce e posibil pentru mine să fac. Și evident, următorul pas după amânare este a renunța. Și știi ce e mai dureros? Că pierdem ani din viața noastră pe care nu îi mai recuperăm niciodată. Eu am pierdut 6 ani așteptând ca ceva să se întâmple (nici nu știam exact ce, dar așteptam) și brusc să îmi trăiesc chemarea.

Fiecare dintre noi, suntem unici. Ești de acord cu mine? Tu ești unic. Acum, dă-mi voie să te mai întreb ceva: Crezi că ți-ai atins deja potențialul maxim în viață sau în ceea ce faci? Crezi că asta e tot ce poți tu să fii, să faci și să ai? Eu cred că poți mai mult. De ce? Pentru că noi cu toții avem loc de creștere. Eu știu că am loc de creștere. Tu vrei să fii o persoană mai bună mâine față de azi? Eu vreau! Și știu că dezvoltarea proprie în fiecare zi garantează că vom fi mai buni decât am fost cu o zi în urmă.

Pentru că am înțeles că numai într-un proces constant și intenționat devin varianta mea cea mai bună. Pentru că nivelul dezvoltării mele determină nivelul rezultatelor din viața mea. Pentru că înainte să fac ceva, trebuie să fiu ceva.

Următoarele întrebări te vor ajuta să îți conturezi un plan de dezvoltare:

1. Care este direcția în care vrei să o apuce viața ta?

a. Unde vrei să ajungi în viață?

b. În ce direcție vrei să o iei?

c. Cât de departe îți imaginezi că poți ajunge? 

2. Ce fac să mă dezvolt pe mine însumi?

3. Ce strategii poți crea și implementa pentru a te dezvolta în mod intenționat?

4. Ce fac să îi dezvolt pe alții?TURBINA EOLIANA SAU MORISCA DE VANT?