CUM ADICA DOAR ASTA

Ai fost in situatia in care sa simti ca ceva nu e in regula, dar nu poti spune ce anume? 

Simti ca asa cum sunt lucrurile in prezent nu e bine. Ai vrea sa fie ceva diferit? Dar oare ce? 

Te simti inchis intr-o cutie si ai senzatia ca numai TU nu gasesti usa prin care sa iesi afara. 

Ai vrea sa fii fericit, te preocupa asta, dar ce ar fi necesar sa faci ca sa fii fericit?

Asa am fost si eu pana in urma cu 2 ani. Aparent totul era ok. Sotul ma iubea. Aveam un copil. Aveam un job. Veniturile erau pe plus. In mod normal majoritatea oamenilor ar fi zis “Ce sa vrei mai mult de la viata?”. Si totusi… eu nu ma simteam cu adevarat implinita. Simteam ca ceva lipseste. Ma trezeam dimineata si aveam un gust amar. Si daca ma intrebai nu puteam sa iti descriu in cuvinte motivele pentru care ma simteam neimplinita. Nu erau neaparat rationale. Si totusi asa ma simteam. 

Am ajuns sa imi pun intrebari, am ajuns sa ma uit in sus, sa ma rog si sa intreb „Doamne, oare doar asta ai pus pentru mine?”. Si aveam si sentimente de vinovatie cand m-am intrebat „Doar asta?“. Cum adica “doar asta”? Am o familie fericita, am un copil, am un job… Si totusi intrebarea aceasta continua sa apara. 

Mi-am dat seama ca trebuie sa existe inca ceva. Mi-am dat seama ca sunt o fiinta spirituala. Si ca fiinta spirituala vreau sa cresc, vreau sa contribui. Vreau sa gasesc acea misiune pe care unii spun ca au gasit-o si spun ca e misiunea vietii lor. Vreau sa gasesc o directie, o carare si pe care sa mi-o asum. Vreau ca atunci cand pun capul pe perna pentru ultima data sa ma uit in urma si sa spun asta este ceea ce eu am creat cu voia lui Dumnezeu si cu ajutorul Lui. 

Si Dumnezeu mi-a vorbit. Am auzit vocea Lui care mi-a spus: „Da, sigur ca exista ceva mai mult pentru tine. Am pregatit pentru tine lucruri minunate. Te asteapta! Tu alegi daca pasesti in ele. Ai o chemare speciala. Te-am creat intr-un mod unic. Te-am inzestrat cu abilitati, talente si daruri. Ceea ce tu poti darui lumii, nimeni nu o poate face in locul tau. Te-am creat pentru un scop si ai puterea de a pune in valoare tot ce ti-am dat. Este alegerea ta.”

Am stiut dintotdeauna ca Dumnezeu are ceva mai mult pentru mine. Dumnezeu a pus in mine o chemare, o misiune. Dar n-am stiut care este si din cauza asta nu ma simteam cu adevarat implinita.

A fost momentul cand am inteles cu adevarat ca omul se simte cu adevarat fericit atunci cand devine tot ceea ce poate deveni. Am mai auzit asta de foarte multe ori. Stii… este o diferenta intre a auzi si a intelege ca o informatie pe care o aud are putere in momentul in care iau acea informatie si o aplic in viata mea.

M-am simtit usurata si eliberata. In sfarsit am gasit si eu usa… Am simtit o pace launtrica si o siguranta. Eram bucuroasa si fericita. Acest moment a marcat inceputul procesului si a calatoriei mele spre ceea ce Dumnezeu a planificat ca sa fiu. 

Dumnezeu pune in fiecare dintre noi un potential imens. Dar problema este ca pentru cei mai multi dintre noi, acest potential ramane nefolosit si ne resemnam sa fim, sa facem si sa avem mai putin decat Dumnezeu a planificat pentru noi. Si ajungem sa ne simtim neimpliniti pentru ca in adancul sufletului nostru simtim ca exista ceva mai mult pentru noi. E potentialul pe care Dumnezeu l-a pus in tine pentru a deveni persoana capabila sa isi traiasca misiunea vietii sale. 

Dumnezeu te-a creat pentru un scop si asteapta ca tu sa pui in valoare tot ce ti-a dat. El nu vrea sa te preocupe abilitatile pe care nu le ai, si nici sa ravnesti la ele. In schimb, vrea sa te concentrezi asupra talentelor pe care ti le-a dat ca sa le folosesti. 

Stii tipul acela de jucarie, cu mai multe figuri geometrice pe care copilul le ia si pe rand le pune in spatiul corespunzator. Probabil ca ai vazut macar o data un copil jucandu-se cu o astfel de jucarie. Eduard, baietelul meu, cand i-am pus pentru prima data in fata o astfel de jucarie, a luat triunghiul si incerca sa il puna in forma rotunda. L-a intors pe toate partile, l-a rotit in toate directiile. Numai nu se potrivea. 

Cam asa e si cand incercam sa fim altcineva sau sa facem ceva pentru care nu am fost inzestrati, este ca si cum ai forta un triunghi intr-o gaura rotunda. Nu se potriveste si nu functioneaza. Si asta creaza nemultumire, tensiune si produce rezultate limitate. De asemenea, iti irosesti timpul, talentele si energia. Daca planuim sa fim altceva decat ceea ce putem fi vom fi nefericiti.

Cel mai bun mod de a-ti folosi viata este sa faci ceva in functie de forma ta. Pentru a face asta trebuie sa-ti descoperi forma, sa inveti sa o accepti si sa te bucuri de ea si apoi sa o dezvolti la potentialul ei maxim. Sa fii matur inseamna sa te cunosti pe tine, sa te intelegi pe tine, sa te accepti pe tine si sa iti folosesti abilitatile si talentele. 


VIATA E UN JOC LUNG