EȘTI CEEA CE GÂNDEȘTI

Autorul James Allen, in cartea “Omul devine ceea ce gandeste” spunea: „Un om este literalmente ceea ce gandeste.”

Tie ce-ti spune asta?

Mie imi spune ca mintea este ca un croitor a ceea ce sunt eu ca persoana, a caracterului meu si a vietii mele. Ca REALITATEA MEA este un EFECT al gandurilor mele. Si cred ca ti-ai dat seama ca nu ma refer la creier ca si organ, ci la toate gandurile pe care le ai in fiecare zi. 

Deepak Chopra zicea ca avem 60 000 de ganduri pe zi. Tot el spunea ca acele 60 000 de ganduri sunt aceleasi cu cele pe care le-am avut ieri. Sunt aceleasi cu cele pe care le gandesc ceilalți. Sau pe care NU le gandesc ceilalti. 

Asta inseamna ca gandim cu adevarat? Oare nu cumva existam fara sa gandim prea mult? Cand a fost ultima data cand te-ai gandit la ceea ce gandesti? Chiar daca ne place sau nu, chiar daca uneori ne este greu sa acceptam asta 😀 realitatea este ca activitatea mentala nu inseamna neaparat ca gandim. 

Cand mi-am asumat RESPONSABILITATEA intotalitate asupra modului in care gandesc, lucrurile s-au schimbat radical. Intelegerea ca eu imi creez viata prin gandurile pe care aleg sa le las in mintea mea si asumarea responsabilitatii m-au eliberat si m-au imputernicit. DIN SCLAV SI VICTIMA A CIRCUMSTANTELOR IN CROITORUL VIZIUNII ASUPRA VIETII MELE pentru ca am preluat controlul. Si stiu ca sunt situatii si circumstante care nu sunt in controlul nostru si nu depind de noi. Dar in controlul nostru este ATITUDINEA cu care abordam aceste situatii si circumstante. Asta depinde de noi! 

Hai sa ne gandim un pic 😉

Mai multi oameni… Aceiasi situatie sau circumstanta. Reactii diferite. 

Sa luam si un exemplu ca sa intelegem mai bine. Cred ca fiecare dintre noi a fost blocat in trafic macar o data in viata. 

Traficul aglomerat este cauza reactiei oamenilor? Imagineaza-ti ca sunt o suta de oameni, la fel ca tine, in aceeasi experienta, toti experimenteaza evenimentul exact in acelasi fel. Vor fi toti nervosi? Vor fi toti la fel de nervosi in aceeasi masura ca si tine? Cred ca nu trebuie sa te gandesti la asta mult timp si iti dai seama ca unii oameni vor fi mult mai nervosi decat tine. Si unii oameni mult mai putin nervosi decat tine! Unii oameni vor fi de acord cu asta ”Pai, asa stau lucrurile.” si nu sunt nervosi deloc. Deci daca sunt mai multe raspunsuri diferite la acelasi eveniment, atunci nu poate fi evenimentul cel care cauzeaza emoția? NU poate fi evenimentul. Si e logic.

Tot ceea ce suntem, facem, avem, ca fiinte umane adulte este un rezultat direct al modului in care gandim. Gandurile sunt cauza, viața noastra este efectul. Deci, daca vrei sa iti imbunatatesti viata, imbunatateste-ti gandirea. 

Solomon, declarat cel mai intelept om ne-a sfatuit in Proverbe 4:23 “Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii!”. Cuvantul inima se refera la minte, nicidecum la organul fizic. Eu as parafraza, pazeste-ti MINTEA mai mult decat orice, caci ea este izvorul creator al vietii tale.

Mai mult ca oricand in aceasta perioada prin care trecem cu totii, este necesar sa fim atenti la modul in care gandim si mai ales la ce informatii alegem sa plecam urechea.  

Iti lansez o PROVOCARE: Gandeste-te la procesul gandirii tale. Acorda-ti un timp de reflectie asupra propriei tale gandiri. 

Cum gandesti?

Daca te gandesti la minte, ce imagine ai despra mintea ta? Cu ce ganduri iti hranesti mintea? 

Ce informatii lasi sa intre in mintea ta? Ce asculti? Si la ce dai atentie?

PS. Nu uita! 
Mintea este ca un croitor. 
Comportamentul tau este dictat de gandurile tale. 
Devii ceea ce gandesti.


MAI BINE STAI DEGEABA SAU MAI BINE LUCREZI DEGEABA?