STII CE CAUTI?

”Noi toti suntem preocupati de propria fericire, dar nu suntem preocupati sa facem ceea ce ne face fericiti.”

Pentru multi este o reala provocare sa descopere care sunt acele lucruri care ii fac fericiti. Si pentru mine a fost. Imi doream sa fiu fericita si eram in cautarea ei in permanenta. Ma uitam si la cei din jurul meu care pareau sa o fi gasit “Oare ce au facut?”. Dar nu am stat niciodata sa ma intreb si sa caut raspunsul la intrebarea “Ce ma face pe mine fericita?”. Degeaba ma uitam in gradina altora… Mai tarziu am inteles acest principiu, claritatea nu vine cand te uiti in jurul tau, ci atunci cand te uiti in interiorul tau! 

Vreau sa iti dau un exercitiu simplu care pe mine m-a ajutat. Saptamana aceasta acorda-ti zilnic un timp in care sa stai tu cu tine. Poate fi 15 minute sau 30 minute. Nu conteaza! Important este sa fii consecvent.

Acest exercitiu te va ajuta sa descoperi ce inseamna fericirea pentru tine si ce trebuie sa incepi sa faci pentru a fi fericit. Nu ti se pare ciudat ca ne dorim sa fim fericiti dar nu stim cum. Cel putin eu cred ca orice om sanatos din punct de vedere mintal isi doreste sa fie fericit el si cei dragi ai lui. Ca sa obtii acea fericire pe care o cauti este important in primul rand sa stii CE cauti. E prima regula atunci cand cauti ceva si vrei sa si gasesti. Sa STII CE CAUTI. Daca nu stii ce cauti si cum arata, s-ar prea putea sa treci pe langa ea si sa nu iti dai seama. Si ar fi pacat.

Poate zici ca nu ai timp de chestii de astea. Unul dintre motivele pentru care cei mai multi dintre noi sunt vesnic ocupati si nu le ajunge timpul este ca se duc dupa tot ce le atrage atentia fara sa stie exact DE CE! 

Deci… ia-ti 15 minute si scrie.
Cum arata fericirea pentru mine si ce ar cuprinde? 
Ce ma face pe mine fericit? 
Care sunt acele lucruri esentiale pentru mine ca eu sa fiu fericit?
Cine trebuie sa devin eu ca persoana ca sa fiu fericit?

Daca saptamana asta ai prioritiza acele lucruri care te fac fericit, ce ai trece mai exact in agenda si cand?

Ce te impiedica sa iti faci agenda prioritizand ce este cu adevarat important pentru tine?

Eu iti doresc spor la constientizari. Si mi-ar face o deosebita placere sa impartasesti cu mine ce s-a schimbat pentru tine dupa ce ai facut acest exercitiu. 


CE TE INCURCA SA ITI DESCOPERI MENIREA?