TURBINA EOLIANA SAU MORISCA DE VANT?

Duminica am fost la o biserica si vreau sa impartasesc cu tine o lectie cu care eu am plecat de acolo. Predicatorul a vorbit despre Dumnezeu si cine este El. Mi-a placut foarte mult ca a folosit imagini pentru a sublinia cateva din atributele lui Dumnezeu. Stii, noi oamenii gandim in imagini. Dar despre asta probabil o sa scriu altadata. 😉 

Imaginea de mai jos mi-a dat o lectie de viata si in acelasi timp un principiu de aplicat zilnic.

Tu ce vezi in imagine? Tie ce iti spune asta?

Cand m-am uitat la aceasta imagine, mi-a venit instantaneu in minte intrebarea: Tu ce vrei sa fii? Atunci am realizat ceva. Pot sa fiu o turbina eoliana sau pot sa fiu o morisca de vant pentru copii. Eu aleg! John Wooden spunea “Exista o alegere pe care trebuie sa o faci in orice faci. Asa ca tine minte ca in final, alegerea pe care o faci, te face pe tine.” Viata e plina de alegeri. Toata ziua si in fiecare zi trebuie sa facem alegeri, alegeri care ne formeaza. Toate lucrurile din viata noastra sunt o reflectie a alegerilor pe care le-am facut. Sunt unde sunt astazi datorita alegerilor pe care le-am facut pana acum.

Eu decid daca in viata aceasta vreau sa fiu o turbina eoliana, sau o morisca de vant. Oricine are un potential imens sa devina o turbina eoliana. Dumnezeu a pus un potential imens in fiecare om. Insa nu toata lumea o face. Dumnezeu te-a creat cu libertatea de a alege. Si El respecta asta. Nu forteaza pe nimeni. Marea majoritate a oamenilor se multumesc cu o morisca de vant si cred ca este chiar foarte bine. 

Putem alege ca toata viata noastra sa se limiteze la lupta si zbaterea continua pentru asigurarea nevoilor de baza. Sa asteptam sa treaca zilele, sa speram sa se intample ceva bun, sa vina concediul odata, etc. Sau pur si simplu, decidem sa mergem cu valul, sa facem ce face toata lumea, crezand, vai! ca avem chiar o viata buna pentru ca… suntem in rand cu lumea.

Pericolul este ca asta ne face sa avem un sentiment ca existam, dar nu traim cu adevarat. 

Imediat dupa ce m-am casatorit, ne-am mutat in Germania. Aparent totul era ok. Sotul ma iubea. Aveam o casnicie cum nici nu visasem. Aveam un copil. Aveam un job. Veniturile erau pe plus. In mod normal majoritatea oamenilor ar fi zis “Ce sa vrei mai mult de la viata?”. 

Si totusi… eu nu ma simteam cu adevarat implinita. Simteam ca ceva lipseste. Aveam senzatia ca pot mai mult decat fac in momentul de fata. Vroiam mai mult decat o morisca de vant. Vroiam sa devin si eu o turbina eoliana. 

De ce vreau sa fiu o turbina eoliana?

Pentru ca vreau sa FIU tot ce pot eu sa fiu mai bine.
Pentru ca vreau sa FAC nu numai pentru mine ci si pentru ceilalti.
Pentru ca vreau sa AM un impact mai mare in lume si sa ii ajut pe ceilalti. 

Gandeste-te acum pentru un moment la un contract pe care l-ai semnat. Ambele parti au si drepturi si obligatii. Tu si cu Dumnezeu in parteneriat. TU impreuna cu Dumnezeu formati majoritatea. Dumnezeu intotdeauna isi respecta promisiunile si isi face partea. Stim ca turbina eoliana nu produce singura energie. Are nevoie de vant. Vantul sufla atat peste morisca de vant, cat si peste turbina eoliana. 

Consider ca datoria mea principala fata de Dumnezeu, fata de mine si fata de omenire este sa devin cea mai buna versiune a mea. Pentru mine succesul in viata inseamna sa devin tot ce pot eu deveni pentru ca Dumnezeu sa fie glorificat prin viata mea. Cel mai mare serviciu pe care il poti face lui Dumnezeu si umanitatii este sa iti realizezi intreg potentialul de care esti capabil. Intotdeauna cresterea interna se va reflecta la exterior, fara exceptie. Iar cresterea ta interna este in totalitate in mainile tale. Este un sentiment eliberator cand iti dai cu adevarat seama de acest lucru. Pentru mine acela a fost un moment de tip AHA!

Dumnezeu a dat potential fiecarui om. Potentialul tau nu se diminueaza daca ti se schimba circumstantele. Dumnezeu este nepartinitor. Vantul sufla si peste turbina eoliana si peste morisca de vant. Insa rezultatele sunt diferite. 

Eu vreau sa fiu o turbina eoliana. 

Tu ce vrei sa fii? Si ce esti DISPUS sa faci pentru a deveni tot ceea ce poti deveni?


STII CE CAUTI?