Permite-mi să împărtășesc cu tine puțin din povestea mea…

M-am născut într-o familie simplă, 3 copii, într-un oraș mic, părinți fără educație înaltă. Mama avea un singur obiectiv, să ne asigure cele necesare traiului zilnic. 

Ca să fiu sinceră, am crescut cu o mentalitate a lipsei ”nu poți avea în viață tot ce îți dorești” și că nu oricine poate să reușească: ”noi nu avem, noi nu suntem ca alții”. Sau ”nu te întinde mai mult decât ți-i plapuma”. Știi cum zic?

Mă confruntam cu sentimentul că nu sunt suficient de bună...

Ani la rândul am trăit în calitate de victimă cu “nu pot” în brațe, limitată fie de trecut, fie de frica zilei de mâine. Nu am încercat să trec de barierele impuse de mine însămi sau de ceilalți, iar opiniile altora mă defineau și influențau deciziile mele.

Imediat după ce am terminat liceul m-am angajat ca să mă întrețin și să reușesc să fac și eu o facultate. Am terminat facultatea și masterul, și eu în continuare la acel job. Nu am avut încredere suficientă în mine să fac pasul următor spre ceea ce îmi doream. Nu m-am văzut capabilă să reușesc, ca urmare nici măcar nu am încercat. Degeaba acumulasem eu atâtea cunoștințe dacă nu aveam încredere în mine. Atât credeam eu că pot atunci, să muncesc de dimineața până seara într-un job care nu îmi aducea satisfacție și împlinire. 

Mă zbăteam din greu să îmi fac un rost în viață. În mintea mea era „trebuie să mă realizez”. Nici măcar nu știam exact ce înseamnă acest lucru pentru mine. 

La 29 de ani, cu toată experiența acumulată, cu toate studiile pe care le aveam, am decis să plec în străinătate, să o iau de la capăt și să îmi fac un rost în viață. Ce a urmat? Munca de jos: curățenie, spălat vase, podele și toalete într-o cofetărie în centrul Vienei și prin casele celor înstăriți.

Care a fost punctul de cotitură?

Ei bine nu pretind că am fost întrebată, așa că îți voi spune pur și simplu! 😊

De Ziua Copilului, în 2018, eram acasă. Pe atunci aveam 33 de ani. 

Aparent totul era ok. Aveam o familie fericită, un soț care mă iubea, aveam un copil. Aveam un job. În mod normal majoritatea oamenilor ar fi zis “Ce să vrei mai mult de la viață?”. 

Și totuși… eu nu mă simțeam cu adevărat împlinită. Simțeam că ceva lipsește. Aveam senzația că pot mai mult decât fac în momentul de față, dar nu știam exact care e următorul pas și ce m-ar putea ajuta. Eram confuză și frustrată. Aveam sentimentul că sunt pierdută și învinsă, deși din afară părea că lucrurile merg perfect. Mi se părea că sunt într-o cutie, și există undeva o ușă și eu nu o găsesc. Eram nefericită fiindcă știam în sufletul meu că vreau mai mult. Și dacă mă întrebai nu puteam să îți descriu în cuvinte motivele pentru care mă simțeam neîmplinită. Nu erau neapărat raționale. Și totuși așa mă simțeam. 

Am început să mă rog și să întreb „Doamne, oare doar asta ai pus pentru mine?”. Și aveam și sentimente de vinovăție când m-am întrebat „Doar asta?“. Cum adică “doar asta”? Am o familie fericită, am un copil minunat, am un job... Și totuși...

Nu știam atunci că o întrebare simplă avea să schimbe pentru totdeauna cursul vieții mele: ”Ce fel de viață vreau în cincisprezece ani?

Am fost șocată să realizez că nu știam ce vreau... 33 de ani am tot căutat o direcție și o cărare pe care să mi-o asum, eram foarte confuză, am tot încercat să mă realizez și nimic nu era suficient de bun și nimic nu mă mulțumea și nu-mi aducea împlinirea. 

Mi-am dat seama că trebuie să existe încă ceva. Mi-am dat seama că vreau să cresc, vreau să contribui. Vreau să găsesc acea misiune pe care unii spun că au găsit-o și spun că e misiunea vieții lor. Vreau să găsesc o direcție, o cărare și pe care să mi-o asum. Vreau ca atunci când pun capul pe pernă pentru ultima dată să mă uit în urmă și să spun asta este ceea ce eu am creat cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul Lui. 

Și mi-am dat seama că trebuie SĂ ÎNCEP SĂ FAC CEVA... să fac pasul care este posibil. Chiar și atunci când singurul pas posibil a fost să investesc financiar în programele câtorva experți, în mentoring și coaching. 

Îți spun toate acestea pentru că este posibil și pentru tine să îți trăiești chemarea ta!

Poate voi avea ocazia să împărtășesc cu tine mai multe despre povestea mea, dar ideea este că dacă cineva ca mine, provenit dintr-o familie mai săracă, dintr-un orășel mic, care obișnuia să curețe toalete, poate să își trăiască chemarea – și tu poți!

Ce spui despre tine?

Poate acest instrument să funcționeze și în cazul tău?

Ești la un pas distanță de a lua decizia extraordinară de a nu mai merge orbește prin viață și să faci lucruri care contează cu adevărat pentru tine.

DA! Sigur că DA! Tot ce ai de făcut e să folosești această metodă care este deja testată.

Însă hai să clarificăm un lucru încă de la început. 

Nu, nu se va întâmpla peste noapte. E un proces de descoperire. Nu poți obține toate răspunsurile într-o zi. Va fi nevoie de mai mult efort, de reflectare mai multă, vei avea nevoie de mentori și ghidare, dar pas cu pas vei completa puzzle-ul și imaginea se va clarifica tot mai mult. Nu ar fi corect față de tine dacă nu ți-aș spune asta. 

Nu e o soluție de tip instant. Dar vreau să subliniez că se merită cu adevărat efortul. Și cred că deja ți-ai dat seama că beneficiile sunt enorme.

Este atât de simplu... și de asemenea atât de greu. 

E simplu pentru că nu e complicat. E un proces. 

Dar nu este ușor pentru că te provoacă să gândești profund și adânc despre cine ești tu și ce îți dorești cu adevărat de la viața aceasta. Și adevărul este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu sunt pregătiți să se uite atât de atent la ei înșiși, ci caută mereu un ”buton facil”. 

Ei bine această formulă este un ”buton facil” destinat pentru a crea pentru tine procesul de descoperire a propriului tău răspuns, dar tu trebuie să depui efortul. 

Rezultatele merită însă efortul, iar ziua în care înțelegi de ce te-ai născut este cea în care toată munca ta va fi răsplătită.

Crede-mă, a venit timpul pentru chemarea ta!

Și știi care e partea bună?

Poți să începi să faci asta chiar acum dacă dai click și descarci gratuit ghidul 5 Elemente cheie pentru a-ți găsi chemarea, viziunea și misiunea ta.