Permite-mi să împărtășesc cu tine puțin din povestea mea…

M-am născut într-o familie simplă, 3 copii, într-un oraș mic, părinți fără educație înaltă. Mama avea un singur obiectiv, să ne asigure cele necesare traiului zilnic. 

Ca să fiu sinceră, am crescut cu o mentalitate a lipsei ”nu poți avea în viață tot ce îți dorești” și că nu oricine poate să reușească ”noi nu avem, noi nu ne permitem, noi nu suntem ca alții”. Sau ”nu te întinde mai mult decât ți-i plapuma”. Știi cum zic?

Mergeam la școală și mă confruntam cu o imagine de sine extrem de scăzută, întărită de comparații păguboase și nu numai… sentimentul că nu sunt suficient de bună...

Imediat după ce am terminat liceul m-am angajat ca să mă întrețin și să reușesc să fac și eu o facultate. Am terminat facultatea și masterul, și eu în continuare la primul job. Nu am avut încredere suficientă în mine să fac pasul următor spre ceea ce îmi doream. Nu m-am văzut capabilă să reușesc să obțin un job și să încep cariera. Ca urmare nici măcar nu am încercat. 

Timp de 7 ani am făcut un job care era mult sub potențialul meu pentru că nu credeam mai mult despre mine. Degeaba acumulasem eu atâtea cunoștințe dacă nu aveam încredere în mine și nu aveam conștientizarea potențialului meu. Atât credeam eu că pot atunci, să muncesc de dimineața până seara într-un job care nu îmi aducea împlinire. 

Odoo • Text and Image

În următorii doi ani am trecut prin diferite joburi. Încercam să îmi fac un rost în viață. În mintea mea conștientă era „trebuie să mă realizez”. Nici măcar nu știam exact ce înseamnă acest lucru pentru mine. Și oricum acțiunile mele au fost în contradicție cu ceea ce îmi doream. Din nou, imaginea de sine scăzută și neîncrederea își cereau drepturile.

La 29 de ani, cu toată experiența acumulată, cu toate studiile pe care le aveam, am decis să plec în străinătate. Ce a urmat? Munca de jos: curățenie, spălat vase, podele și toalete în casele oamenilor și într-o cofetărie în centrul Vienei. La acel moment nu am văzut altă opțiune pentru mine. Atât credeam despre mine că pot să fac.

Care a fost punctul de cotitură?

Odoo • Text and Image

Aparent totul era ok. Aveam o familie fericită, un soț care mă iubea. Aveam un copil. Aveam un job. Veniturile erau pe plus. În mod normal majoritatea oamenilor ar fi zis “Ce să vrei mai mult de la viață?”. 

Și totuși… eu nu mă simțeam cu adevărat împlinită. Simțeam că ceva lipsește. Aveam senzația că pot mai mult decât fac în momentul de față, dar mă simțeam cumva legată, încătușată, și nu știam exact care e următorul pas și ce m-ar putea ajuta. Mă simțeam descurajată. Aveam sentimentul că sunt învinsă. Mă simțeam blocată. Mi se părea că sunt într-o cutie, și există undeva o ușă și eu nu o găsesc. Eram nefericită fiindcă știam în sufletul meu că vreau mai mult. Și dacă mă întrebai nu puteam să îți descriu în cuvinte motivele pentru care mă simțeam neîmplinită. Nu erau neapărat raționale. Și totuși așa mă simțeam. 

Am ajuns să îmi pun întrebări, am ajuns să mă uit în sus, să mă rog și să întreb „Doamne, oare doar asta ai pus pentru mine?”. Și aveam și sentimente de vinovăție când m-am întrebat „Doar asta?“. Cum adică “doar asta”? Am o familie fericită, am un copil minunat, am un job... Și totuși întrebarea aceasta continua să apară. 

Mi-am dat seama că trebuie să existe încă ceva. Mi-am dat seama că sunt o ființă spirituală. Și ca ființă spirituală vreau să cresc, vreau să contribui. Vreau să găsesc acea misiune pe care unii spun că au găsit-o și spun că e misiunea vieții lor. Vreau să găsesc o direcție, o cărare și pe care să mi-o asum. Vreau ca atunci când pun capul pe pernă pentru ultima dată să mă uit în urmă și să spun asta este ceea ce eu am creat cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul Lui. 

Am învățat din proprie experiență că o decizie îți poate schimba total traiectoria în viață. 

În iunie 2018 am fost în fața unei astfel de decizii. Puteam să nu o fac. Puteam să amân și să sper în continuare că se va schimba ceva de la sine. Dacă gândeam LOGIC, nu aș fi făcut acea investiție financiară într-un proces de creștere care m-a pus în fața unui alt mod de a gândi. Aveam o mulțime de motive să nu o fac. Doamne, sunt atât de recunoscătoare că Flori, persoana de la celălalt capăt al telefonului, m-a ajutat să las ”logica” mea și toate îndoielile la o parte pentru câteva secunde și am spus DA! Ceva în interiorul meu îmi spunea să o fac. Am simțit că asta mă va ajuta să o iau în direcția cea mai potrivită. 

Și da, nimic nu a mai fost la fel după această decizie. Nu pot să spun că decizia în sine mi-a schimbat viața. Dar pot să spun că ce am făcut după acea decizie m-a ajutat să îmi transform total viața. Dar acest proces nu ar fi început dacă nu luam acea decizie. Și când mă gândesc că eram pe punctul de a spune NU... Puteam să las oportunitatea să treacă pe lângă mine…

Primele conștientizări, creștere pas cu pas... Am început pentru prima dată în viața mea să îmi setez niște obiective. M-am gândit bine de tot la viața mea. M-am gândit ce vreau eu să construiesc în viitorul meu, care sunt niște scopuri pe care eu le am. Pentru prima dată am simțit că am o direcție și știu înspre ce mă îndrept. Nu mai aveam sentimentul că plutesc în derivă, în voia sorții. Am început să simt că trăiesc cu adevărat, că sunt prezentă în viața mea. Sentimentele acelea că nu știu pentru ce trăiesc și că zilele trec pe lângă mine una după alta, fără nici un rost au început să dispară. Mă mișcam într-o cu totul altă direcție. Eu mă transformam de la o zi la alta, modul meu de a gândi. Încrederea în mine creștea. 

Am început să îmi conturez un vis mai mare decât frica... Și asta pentru că aveam, în sfârșit, curajul să îmi asum menirea mea... 

Cred cu tărie că pentru oricine există un ”bilet de ieșire” și oricine dorește poate să se ridice deasupra condițiilor și circumstanțelor actuale și ”ca prin minune” să smulgă victoria din ghearele înfrângerii.

Ce spui despre tine?

Poate această formulă să funcționeze și în cazul tău?

S-ar putea să am șansa să împărtășesc cu tine mai multe despre povestea mea, dar ideea mea este că dacă cineva ca mine poate să își trăiască chemarea, ghici ce?

O poți face și tu!

DA! Sigur că DA! Tot ce ai de făcut e să folosești această formulă care este deja testată.

Însă hai să clarificăm un lucru încă de la început. 

Nu se va întâmpla peste noapte. Nu ar fi corect față de tine dacă nu ți-aș spune asta. 

Nu e o soluție de tip instant. Dar vreau să subliniez că se merită cu adevărat efortul. Și cred că deja ți-ai dat seama că beneficiile sunt enorme.

Este atât de simplu... și de asemenea atât de greu. Pentru că îți spun chiar acum că nu este ușor. E simplu pentru că nu e complicat. E un proces. 

Nu trebuie să fii bogat, norocos sau să provii dintr-un trecut privilegiat ca să faci ca această formulă să funcționeze și pentru tine.

Dar nu este ușor pentru că te provoacă să gândești profund și adânc despre cine ești tu și ce îți dorești cu adevărat de la viața aceasta. Și adevărul este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu sunt pregătiți să se uite atât de atent la ei înșiși. Nu toată lumea este dispusă să folosească această formulă.

Odoo • Text and Image

Dacă ai ajuns până aici, atunci recunoști o mare componentă a acestei formule, și anume munca de a te cunoaște pe tine. Mi-aș fi dorit să nu fie așa deoarece toată lumea caută mereu un ”buton facil”. 

Ei bine această formulă este un ”buton facil” destinat pentru a crea pentru tine procesul de descoperire a propriului tău răspuns, dar tu trebuie să depui efortul. Știai că răspunsul se află în interiorul tău și nimeni din exterior nu îți va putea da un răspuns valid decât tu însuți?

Rezultatele merită însă efortul, iar ziua în care înțelegi de ce te-ai născut este cea în care toată munca ta va fi răsplătită.

Ești o persoană care vrea să își identifice chemarea și să o îndeplinească?

Dacă răspunsul este ”DA” atunci, crede-mă, a venit timpul pentru chemarea ta!

Și știi care e partea bună?

Poți să începi să faci asta chiar acum dacă dai click și descarci gratuit E-book 5 ELEMENTE CHEIE PENTRU A-ȚI GĂSI CHEMAREA, VIZIUNEA ȘI MISIUNEA TA.